Zomaar een week in Uganda

Lieve allemaal, inmiddels ben ik alweer drie weken weg en de tijd vliegt  voorbij.

Het leek me leuk om jullie een idee te geven van wat er hier allemaal gaande is; hoe ik momenteel woon en hoe het op het werk is, dus bij deze.

Ik woon in Jackson House in een straat genaamd Wako close. Mijn kamer deel ik samen met Ingrid, mijn reisgenootje en eerlijk gezegd hebben we het echt goed voor elkaar.
allebei een bed waar we inmiddels prettig in kunnen slapen, de gemiddelde Ugandees is wat kleiner dan dat wij zijn waardoor het in het begin even passen en vouwen was aangezien ik nogal lange benen heb.. 
Verder is er in huis een gedeelde keuken woonkamer en badkamer. Er wonen op dit moment naast Ingrid en mij nog twee andere Nederlandse meiden, en 7 Noorse meiden in huis. 

Het werk in the babieshome is zon 75 stappen vanaf onze poort en dus lekker dichtbij, wat erg handig is aangezien de kinderen je nog wel eens onder willen plassen of poepen, per ongeluk natuurlijk maar dan toch is het fijn als je dicht bij huis bent en je weer op kan frissen. (Gelukkig ben ik tot nu toe nog niet ondergepoept)
Op het werk hebben we Samen met Russel, een Canadees die Sharon (eigenaresse van AASU) haar taken deels overneemt i.v.m. haar pasgeboren baby, iedere week een bespreking met alle vrijwilligers over het feit hoe de zaken er voor staan, of we vragen hebben en een terug koppeling naar de vorige ‘meeting’.
Vandaag hebben we het bijvoorbeeld gehad over activiteiten voor kinderen op verschillende leeftijden; hoe leren zij het beste en hoe kunnen wij dit door middel van activiteiten zo goed mogelijk stimuleren. En we hebben gekeken naar een soort van inwerk boek voor nieuwe vrijwilligers, zodat er op papier komt te staan wat er nou eigenlijk van je verwacht wordt en waar jou taken (iets specifieker dan dat deze nu zijn) uit kunnen bestaan.
Het werk in the babieshome wordt steeds leuker omdat je de kinderen en de Aunties (de Ugandese vaste ‘verzorgsters’) beter leert kennen en snapt wat ze bedoelen. Zo is het hier bijvoorbeeld normaal om je vragen op gebiedende wijs te vragen, waardoor er een Auntie tegen je zegt op het moment dat je net binnen loopt; “You feed him’’, je eten aangerijkt krijgt en hem kan ondersteunen met het onbijt.
Tot nu toe werk ik het meeste met Annet, de Auntie van de Boulungies, de kinderen met een beperking. Als de kinderen ontbijt hebben gehad gaan we de laatste tijd met ze naar buiten om met speelgoed, balletjes of op de ‘hang schommel’ te spelen en muziek te draaien. (Annet is fan geworden van Flavour, een zanger uit Nigeria, en danst, lacht en zingt dan ook vaak mee met de muziek wat de kinderen natuurlijk geweldig vinden)

Iedere week op woensdag nemen we een aantal kinderen mee op een uitstapje, een stukje wandelen, een ijsje halen óf naar het zwembad. Dit was het uitstapje van gister, wat totaal niet erg was omdat het flink warm was gister, na een korte auto rit met wat gehuil en uiteindelijk relaxed / half slapende kids waren we bij het zwembad. Heel leuk om te zien hoe sommige van de kinderen op het water reageren en het ene moment ermee spelen, en het andere moment het liefst helemaal geen water aan willen raken.

Al met Al was het een heerlijk uitstapje en hebben we een geslaagde dag gehad.
’S Avonds zijn we met (bijna) iedereen naar Flavour’s geweest waar iedere woensdag ‘movie night’ is. Als je een drankje als entree haalt kom je uiteindelijk in een mooie tuin waar de film afgespeeld wordt.

Zaterdag staat er weer een bbq met alle vrijwilligers op de planning bij ons in de tuin, dus aan gezelligheid ontbreekt het hier niet!

Lieve groetjes, en flink wat zonnestralen vanuit het geweldige Uganda

xx lies

image

image

2 gedachtes over “Zomaar een week in Uganda

 1. Hallo Lies,
  Nou ook dit verhaal was weer leuk om te lezen.
  Wij zijn blij dat het je goed bevalt
  En dat jullie in een goed huis zitten
  Waar het dan ook nog eens gezellig is
  Geniet van je tijd daar
  En wij zijn super TROTS op je groetjes Pap & Mam

  Like

 2. Hallo Lies,
  Erg leuk om je blog weer te lezen.
  Wij vonden het een mooi verhaal.
  Geniet van je tijd daar
  En wij zijn SUPER TROTS op jou
  👵👴😘😘😘👍

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s